Een frisse blik op water

Een collectieve leidingwaterinstallatie. Die heb je al als er water gebruikt wordt door meer mensen dan een gezin. Denk hierbij aan ziekenhuizen of zorginstellingen, maar ook aan gevangenissen, scholen, campings of kantoren. In veel situaties zij gebouweigenaren verplicht om een risicoanalyse en een beheersplan te laten opstellen. WeL Inspectie kan dit voor je doen. Natuurlijk zijn wij BRL 6010 gecertificeerd.

Voor wie?
Eigenaren van collectieve drinkwaterinstallaties zijn verantwoordelijk voor de waterkwaliteit die beschikbaar wordt gesteld aan derden. Deze verantwoordelijkheid kan niet zomaar worden overgedragen aan huurders of gebruikers. Een proactieve houding van gebouweigenaren is dus essentieel.

Bij een eigen waterwinning is de eigenaar verantwoordelijk voor de gehele installatie. Het is verplicht om een beheersplan Legionella correct uit te voeren en vast te leggen. Dit bestaat o.a. uit het meten van temperatuur op verscheidende plekken, het spoelen van de waterleidingen en het bijwerken van het logboek uit het beheersplan. Om dit goed te doen, kost dit een behoorlijk aantal uren per week of maand. WeL inspectie kan dit volledig voor u uitvoeren.

Er zijn verschillende manieren waarop we jou vooruit kunnen helpen en adviseren, afhankelijk van jouw situatie. Vraag het ons!

Delen: